×

Jobport

Passend werk voor iedereenVanaf het begin van haar inmiddels 14 jarige bestaan heeft Jobport zich toegelegd op het digitaal verbinden van mens en werk.

De krapte op de arbeidsmarkt houdt onverminderd aan en zal vanwege demografische ontwikkelingen blijvend blijken te zijn. Dit heeft grote gevolgen voor het bedrijfsleven die iedere dag opnieuw voelbaar zijn. Het vinden van nieuwe medewerkers wordt steeds moeilijker en aan de eigen medewerkers wordt hard getrokken door andere bedrijven. Het is de hoogste tijd om vol in te zetten op het behoud van de eigen medewerkers waarin vaak al jaren is geϊnvesteerd.

Naast het belang van behoud, speelt het minstens evengrote belang van duurzame inzetbaarheid. Verzuim neemt hand over hand toe in Nederland en het aandeel mentaal gerelateerd verzuim speelt hierin de hoofdrol. Om deze problematiek het hoofd te kunnen bieden is gerichte aandacht en inzet van bedrijven voor hun medewerkers noodzakelijk. Maar hoe doe je dat nou? Het behouden van medewerkers en realiseren van duurzame inzetbaarheid? Dit doe je met ondersteuning van het digitale platform van Jobport!

Gericht en bewezen instrumentarium
Jobport is in de afgelopen 14 jaar uitgegroeid tot marktleider binnen de loopbaan- en re-integratiebranche. Meer dan 3.500 professionals gebruiken het platform dagelijks en helpen daarmee medewerkers om inzetbaar te blijven. Dat doen zij met een gericht en bewezen instrumentarium op het gebied van inzetbaarheid dat onder meer bestaat uit:

  • Loopbaanscan (APK)
  • Persoonlijkheidscan
  • Interessetest
  • Foto vakgebieden test

Naast bovengenoemde in de Preventh oplossing inbegrepen testen heeft u als werkgever ook toegang tot de Toolbox van Jobport. Binnen de toolbox zijn nog tal van testen beschikbaar die u samen met uw medewerker kunt inzetten.

“Jobport creëert verbinding en betrokkenheid met medewerkers.”


Loopbaanscan, jaarlijks behoudmoment

De loopbaanscan is een krachtig instrument dat een sterke bijdrage levert aan het behoud van medewerkers én hun inzetbaarheid op peil houdt. Laat uw medewerkers jaarlijks de loopbaanscan invullen en krijg inzicht in:

  • werkgebieden en vakgebieden;
  • interesses;
  • drijfveren;
  • werkstijlen en kernkwaliteiten;
  • leiderschap en ondernemerschap.

Ga op basis van het verkregen inzicht het goede gesprek aan met de medewerkers en geef op deze manier samen richting aan diens loopbaan. Zo voorkom je als werkgever onder meer dat een medewerker “out of the blue” opzegt.

De gestructureerde en gerichte aandacht voor medewerkers zorgt voor verbinding tussen werkgever en medewerker en vergroot het onderling vertrouwen. De drempel voor 

de medewerker om gevoelige onderwerpen bespreekbaar te maken wordt verlaagd. Vroegsignalering van mogelijke uitvalsredenen is een feit en duurzame inzetbaarheid komt binnen handbereik.Verlaag nu je verzuim en verhoog de inzetbaarheid van jouw mensen. Meld je direct aan