×
Volg ons ook op:XInstagramInstagramNaar alle blogs

Start met verzuim voorkomen in plaats van schade herstellen


maandag 1 januari 2024Houd je menselijk kapitaal in balans met de totaaloplossing van Preventh.

Laten we een kijkje nemen in de wondere wereld van verzekeren. Dat doen we met een voorbeeld. Wat zoek je bij het plannen van je zomervakantie eerder uit? De ideale bestemming om naartoe te gaan of sluit je eerst een reisverzekering af? Het antwoord kunnen wij invullen: je zoekt natuurlijk eerst een vakantie uit. En daarna zoek je zekerheid dat als er iets gebeurt tijdens je vakantie, er wel een achtervang is in de vorm van een reisverzekering. Bij het kopen van een nieuwe auto geldt hetzelfde verhaal. Je zoekt eerst een droomauto uit die het beste bij je past en de autoverzekering volgt later wel. Logisch, toch?

Als het gaat om een verzuimverzekering zien we iets bijzonders. Dat blijkt net andersom te werken. Daar is het gebruikelijk om eerst een verzuimverzekering af te sluiten en daarna pas na te denken over hoe je voorkomt daar gebruik van te moeten maken. Dat is vreemd en heeft uiteindelijk behoorlijk negatieve consequenties voor ondernemers. 

Premie als stuurmechanisme traditionele verzekeraars
De gevolgen voor ondernemers van deze traditionele aanpak zijn jaarlijks opnieuw merkbaar. Er is geen focus op het voorkomen van verzuim en het ontbreekt aan een echte samenwerking tussen verzekeraar, ondernemer en dienstverlener. Met als gevolg dat jaarlijks de verzuimpremie stijgt, zelfs als je als ondernemer geen schade hebt gehad. De focus ligt bij traditionele verzekeraars niet op het voorkomen van verzuim. Vandaar dat je als ondernemer, zodra je overstapt naar een andere verzekeraar, weer met dezelfde problematiek geconfronteerd wordt. Dat kan en moet anders! Preventh doorbreekt deze vicieuze cirkel met een andere aanpak. 

Preventh: Menselijk kapitaal in balans
Bij Preventh kijken we heel pragmatisch aan tegen verzekeren. Als je schade kunt voorkomen zou je geen verzuimverzekering nodig hebben. Een vangnet voor onvoorziene omstandigheden is wel prettig natuurlijk, want onheil kan nu eenmaal gebeuren. Met deze insteek ga je vanzelf omdenken. Wat als ik nou een groot deel van de ‘premie’ zou kunnen investeren in de inzetbaarheid van mijn medewerkers. Zou mijn verzuim dan beheersbaar of zelfs lager worden? Het antwoord is uiteraard ja. 

Bij Preventh investeren we in preventie, verzuimbegeleiding en mobiliteit. Wij zorgen dat jouw medewerkers inzetbaar blijven en zo min mogelijk verzuimen. Zo weten wij negatieve premieverrassingen te voorkomen en kunnen we samen bouwen aan een jarenlange relatie die bijdraagt aan het rendement van jouw onderneming.

Preventh verzekert loonschade op een unieke wijze door te investeren in het voorkomen van verzuim.

Als ondernemer ben je gebaat bij gezonde en gemotiveerde werknemers die volledig in balans zijn. Dat werkt positief op de productiviteit, het rendement en het werkgeluk onder je werknemers. Het verlaagt daarnaast ook de verzuimkosten en verzuimpremie. Is verzuim toch onontkoombaar? Dan lossen onze specialisten dit zo snel als mogelijk op. Preventh investeert in het voorkomen van verzuim en biedt een verzuimverzekering op maat met eerlijke voorwaarden en een blijvend scherpe verzuimpremie. 

Een totaaloplossing
Preventh begeleidt jouw werknemers zodat ze blijven werken op het juiste niveau en zich voortdurend ontwikkelen, zodat zij over de juiste skills en competenties beschikken om hun werk te kunnen doen. Bedrijven renderen hierdoor beter en zijn en blijven toekomstbestendig. Preventh helpt mensen gedurende hun leven om welzijn te verbeteren, hun balans tussen werk en privé te bewaken en te investeren in persoonlijke ontwikkeling.

Valt er iemand uit? Dan gaat Preventh aan de slag. Samen met zorgvuldig geselecteerde partners wordt dit opgepakt en gewerkt naar een snel herstel. Je behoudt vervolgens een blijvend scherpe verzuimpremie.

Preventh biedt een eerlijke totaaloplossing met een focus op het verbeteren van inzetbaarheid, voorkomen van verzuim en het blijvend scherp houden van verzuimpremies.
Altijd een scherpe verzuimpremie onder eerlijke voorwaarden. Je weet altijd waar je aan toe bent, loopt een minimaal risico en betaalt nooit teveel.
Samen met haar partners gaat Preventh aan de slag. Hierdoor zijn jouw mensen in balans, happy, gezond, gemotiveerd en in ontwikkeling.
Iedere partner is zorgvuldig geselecteerd en heeft een eigen verantwoordelijkheid. Samen sluiten deze partners optimaal op elkaar aan waardoor Preventh de ideale dienstverlening en polisvoorwaarden kan aanbieden.

Voorwaarden die er toe doen
De voorwaarden van Preventh zijn opgesteld met als doel een maximale bijdrage te leveren aan de inzetbaarheid van medewerkers en daardoor de schadelast van bedrijven steeds verder te verlagen. Zo zijn wij in staat om een zo stabiel mogelijke premie te blijven bieden.

Onze voorwaarden zijn helder, transparant en borgen daarnaast een innige samenwerking en informatie-uitwisseling tussen de betrokken partijen. Hierdoor bieden wij optimale ondersteuning om medewerkers aan het werk te houden, hen te helpen weer aan het werk te gaan en om een nieuwe uitdaging op de arbeidsmarkt te zoeken mocht dat nodig zijn. Daarbij is er ook oog voor een snelle afhandeling van claims die ondanks onze gezamenlijke inzet toch kunnen ontstaan. Hierbij zijn wij scherp om (onbedoeld) misbruik van onze oplossing te voorkomen.

Wij vertellen je graag in een persoonlijk gesprek hoe de Preventh oplossing exact werkt. Tot snel!
 
 
Overige artikelen Nieuws vrijdag 23 februari 2024
Vitaliteit als stuwende kracht achter duurzame inzetbaarheid? Onzin!
Lees meer